mandag den 21. januar 2013

Lakse-spinat-roulade

Fredag aften kom Camilla til aftensmad. Hendes kæreste var taget på ferie i 14 dage så hun havde brug for lidt ekstra hygge i en mørk tid.
Jeg bagte et lækkert øl-brød og biksede en lakseroulade sammen. Camilla kom med en flaske hvidvin og vi havde en hyggelig pigeaften sammen.

opskriften på lakse-spinat-rouladen fandt jeg her:
http://www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Gr%C3%B8n+lakseroulade+med+basilikum+og+spinat.opskrift?0=10973

opskriften på ølbrødet er fra Karolines køkken's "Godt brød"

Speltbrød med øl
1 brød

33 cl. øl
1 dl. vand
25 g. gær
200 g. groft speltmel (cal 3½ dl)
1 tsk. groft salt
25 g. smør
400 g. hvedemel (ca 6½ dl)

rør øl, vand og gær sammen. Tilsæt groft speltmel, salt, smeltet smør og hvedemel (gem lidt til senere).
Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med et låg og stil den til hævning i køleskabet i ca. 12 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. tilsæt resten at melet. Form dejen til et rundt brød. Læg brødet på et stykke bagepapir og lad det efterhæve tildækket i ca. 2 timer. sæt en bageplade i ovnen til opvarmning. Pensel brødet med vand og en dråbe olivenolie og rids det. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag speltbrødet midt i ovnen.



5 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Dit brød ser virkelig lækkert ud - det tror jeg, jeg vil prøve at bage derhjemme! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det virker rigtig godt med øl og hævning! :) og det giver en god smag :)

      Slet

Giv endelig en kommentar! :)