tirsdag den 19. august 2014

Citron-chokolade cookies, blomkålssuppe og hjemmerørt tunsalat


Cookies med ekstra mørk chokolade og citron

Ingredienser: 

200gSmør
2 1⁄2dlSukker
2 1⁄2dlMælk
1 1⁄2spskCitronsaft
1tskSalt
5dlMel
1tskBagepulver
1tskVaniljesukker

+ 90 g. ekstra mørk chokolade ( så er der også et stykke tilbage til at spise)


Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 ºC.
2. Tilsæt sukker og smør i en skål. Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer.
3. Tilsæt mælk, citronsaft og mel til sukkerblandingen og bland godt.
4. Tilsæt salt, bagepulver og vaniljesukker og bland dejen godt sammen.
5. Hak chokoladen og bland den i dejen.
6. læg dejklumper på bagepladen med to teskeer. Husk godt med mellemrum imellem dem, da de ellers kommer til at sidde sammen. 
7. Bag dine cookies i ca. 8 minutter eller indtil kanterne begynder at blive gylden brune.
8. Tag pladen ud af ovnen og lad kagerne køle af på en rist.



Blomkålssuppe med citron og tørstegt spegepølse


Det skal du bruge:

  • 2 spsk olie

  • Et halvt stort blomkålshoved

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 liter hønsefond ( 1 litervand +2 bouillonterninger)

  • 1 dl mælk

  • 60 g flødeost (neutral eller grøn pikant)

  • Saft af 1/2 citron

  • Salt/peber

Lidt persille og et par skiver god spegepølse


Sådan gør du:

  1. 1. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.

  2. 2. Svits løg og hvidløg i olie - det skal ikke tage farve, blot blive klart.

  3. 3. skær blomkål i mindre buketter.

  4. 4. Tilsæt blomkål til løget og svits det med et par minutter.

  5. 5. Hæld fond (vand+boullion) i gryden og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.

  6. 6. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.

  7. 7. Tilsæt mælk og flødeost.

  8. 8. smag suppen til med citron, salt og peber.

  9. 9. rist et par skiver god spegepølse på panden til de er sprøde.

  10. 10. Server suppen med sprød spegepølse, citron og persille


Hjemmelavet tunsalat på ristet rugbrød med grønt


Jeg er rigtig dårlig til at købe pålæg, da jeg ofte bliver forarvet over hvor dyrt det er. Derfor har jeg altid et par dåser tun i skabet. Når der er god tid til at lave frokost, laver jeg en tunsalat.


Du skal bruge:


1 dåse tun i vand
2 spiseskefulde mayonnaise
1 hakket peberfrugt
salt
peber
dild eller persille

rør det hele sammen i en skål. rør cremefraice i til konsistensen er passende.
Rist et par skiver rugbrød og anret tunsalaten der på med friske gnave grøntsager. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv endelig en kommentar! :)