lørdag den 19. juli 2014

Midsommerfest, England og skønne solskinsdage i Danmark


Tiden flyver afsted når man har kalenderen fyldt ud. Der er allerede gået 3 uger af min sommerferie - men det er ikke så tosset når tiden er blevet brugt på noget jeg holder af. 

Onsdag d. 25. Juni var der stor fest på mine forældres gård i Hollensted. Vi fejrede sommeren, lange og lyse nætter, nabobekendskaber, venskaber og livet. Målet med festen var at samle penge ind til Cambodia. Det var en dejlig aften med mange smil.

Få dage senere rejste Andreas og jeg med min familie til England. Vi havde en dejlig uge, hvor vi oplevede den engelske kultur udenfor storbyen. Vi havde lejet 2 biler og en stor skøn lejlighed, med plads til hele banden. 

Ugen efter var vi hjemme i Aalborg. Jeg skrev en utrolig lang "To-Do-liste", hvor alle punkterne skulle streges over efter 14 dage. Projekter som har rumsteret i mit hoved det sidste halve års tid. 
Vi købte rygsække, trangia, vandrestøvler, vandresokker, liggeunderlag og lidt andre småting. Planen er at vi vil ud at gå på Hærvejen i en uge. I sidste uge prøvede vi udstyret af over 2 dage, det var en hård omgang for kroppen at slæbe på de omkring 10 kg. 

I denne uge har svigerfamilien været på camping i Aalborg. Vi har nydt deres selskab og er kommet heeelt ned i gear ;)

Jeg håber at i vil nyde mine sommer glimt og at i har lige så mange gode oplevelser i sommeren 2014!

- vi ses 


Skiltene fra midsommerfesten er lavet af noget rest træ min far havde liggende. Jeg har skrevet på dem med en fed sprit tusch.

Hovednavnet til midsommerfesten var Rikke Noor. Vi lavede hendes scene af en gammel vogn, en stak paller og en bøtte orange traktormaling. 

Der var bestilt helstegt pattegris med tilbehør. Prisen var forholdsvis fri - alle tjener ikke det samme, så er det vel også fair nok at alle ikke skal betale det samme. 


Rikke gav den fuld skrue i en halv times tid - Der var en helt speciel stemning med hende, alle de lokale og den sidste aftensol.

Mamelade, saft og hvidløg blev der solgt på teressen. hylderne er solsenge jeg har lavet af træller og ben. Mulighederne er mange.

Skt. Hans bålet med den sidste aftensol i baggrunden.

En skøn kop kaffe på en af Englands caféer.

Kasper, Klara og Andreas havde en fest på halvmuren foran huset i England. Imens fik jeg eksperimenteret med lys og skygger.

På det gamle kloster i Lacock er nogle af de første scener fra Harry potter optaget.


En smuk og velholdt have og lejlighed i England - sig endelig til hvis i mangler et godt sted at bo i England - vi var meget tilfredse!

En lækker bil jeg blev lidt forelsket i.

Starter med fisk.

Vegetarstarter.

Jeg fik lov at sætte min søsters tykke hår hver dag.

På en café bestilte Andreas og jeg en lemon lemonade. Der var en sjat koncentreret citronsaft i glasset. i kanden var der vand og i flasken var der sukkervand. Dette koncept var jeg helt vild med, da man selv kunne få lov at bestemme hvor sød eller bitter ens' lemonade skulle være. 
Jeg fik en pakke te fra samme mærke i julegave. Disse købte jeg i englad i et af de mere velassorterede supermarkeder. Prisen pr. æske var det der svarer til 10 danske kroner. 

Jeg fik lidt inspiration til den café jeg engang skal have.


Laksesalaten fik jeg på caféen fra ovenstående billeder. Det er den bedste salat jeg længe har fået. Et stort stykke grillet laks med sprød salat og en perfekt dressing i moderate mængder. 

Da vi nåede hjem til DK igen, fandt jeg disse herligheder i haven. 

Min grankusine brugte en aften på at lære mig at hækle firkanter. Jeg gætter på at det bliver et af de projekter der varer hele livet. 

Mit nyindkøbte friluftsgrej. Trangia med gasbrænder og vandrerygsæk fra Osprey.

I sidste uge skiftede Andreas og jeg til at stå op og lave morgenmad til den anden - det var absolut ikke det værste at battle i ;)

På vores træningsgåtur fandt vi kirsebærtræer langs vejen - små ting kan bringe meget lykke. 

Vi er så heldige at have squash i haven. En aften kom denne lækre lassange ud af ovnen. Istedet for den traditionelle lassange med pastaplader, brugte vi istedet squash som plader.

En dejlig sommerbuket fra min mors have. 

Disse lækre Birkenstock sandaler har jeg købt på nettet til en studievenlig pris af 335 kr. inkl. fragt. Det er som om at englene synger når jeg har dem på.

Den karrygule kjole købte jeg i H&M i England. Den er fin til solbrun hud. 

Et hjørne i lejligheden jeg er glad for. 

Hjemmelavet falafler, fladbrød og humus med grønt.

Pudebetrækket til pølsepuden er endelig blevet færdigt. Det var et af de projekter der har krævet en masse tid og energi, men hold fast hvor blev jeg glad da jeg var færdig.

YOGO er blevet det nye i Aalborg. En isbar uden is, men med frossen yoghurt, hvo man selv tager hvad man ønsker af smag og forskelligt topping. 


varme fødder i trekking sokker.
Vores have er blevet indvaderet af dræbersnegle. vi gør alt hvad vi kan for at få udryddet de bæster, da de spiser vores grøntsager. Godt at hønsene er ligeglade med at der har kravlet slimede snegle rundt på deres salat. 

Det er ikke mange bøger, jeg har fået læst i mit liv, men Lisbeth Zorning´s beretning om sit eget liv er jeg meget grebet af lige for tiden. 

Hjemmelavet pizza med grillet squash og parmaskinke - min hidtil bedste hjemmelavede pizza!

Dansk sommer, grillmad og en kold øl i godt selskab.

På varmedage er det godt at starte med friskpresset juice og A38 med hjemmeristet müsli. 

Trangia, kaffe og jordbæris på Egholm.

Cafélatte, appelsin juice, solsikkerugbrød m. scrambled egg og ketchup. 

Kaffehylde af palleramme og hyldeknægte fra Ikea. 

Hjemmebagte hindbærmedaljer(snitter)

En gammel skammel fra loftet er blevet slebet, malet, lakeret og har fået nyt skum og betræk. Mit første forsøg med møbelpolstring. Jeg er ganske tilfreds med resultatet. Det fine grafiske stof er fra Stof 2000. 

2 kommentarer:

  1. Det lyder herlig - som en rigtig god ferie! Tak for billed reportagen!

    SvarSlet
  2. Jeg har det rigtig godt, så er det jo ingen sag :) velbekom søde

    SvarSlet

Giv endelig en kommentar! :)