onsdag den 16. april 2014

Påskeferie, hjemmebag og lidt om aloe vera


Så blev det påske igen. Vi har ikke de store planer i år, så jeg nyder at bruge en masse tid på eksperimenter i køkkenet, få vasket en utrolig masse tøj (i det gode vejr) og at plante krydderurter i alle vindueskarmene. Fin morgenmad en morgen med god tid.

Livet er for kort til dårlig kaffe!


Weekenden blev tilbragt hos svigerfamilien. Jeg fandt en opskrift på laksemusse på ristet rugbrød i et blad. Kort efter indtog jeg køkkenet og fik kreeret disse madder. 

 I torsdags var jeg til aloe vera aften hos en god veninde. Det var en rigtig hyggelig aften, med gode snack's, godt selskab og spændende produkter. Mærket hedder "Forever og sælges fra sælger til kunde direkte og i private forumer. Jeg må indrømme at jeg blev noget vild med det meget hurtigt, bla. fordi sælgeren brugte så mange eksempler på erfaringer fra hendes eget privatliv.
Jeg skal helt klart holde en aften for mine veninder, men overvejer også om jeg skal blive sælger af disse fantastiske produkter. En morgen da jeg stod i køkkenet for at bikse en lækker latte sammen, lykkes det for første gang at lave det man kalder "munks head" Andreas gjorde store øjne. pludselig er det mig er er blevet eksperten i latte herhjemme. 

Jeg er begyndt at eksperimentere lidt med hjemmelavede müslibarer. Første forsøg blev lidt mislykket. Smagen blev rigtig god, men det var mere en gang smulder end barer. 

Igår lavede jeg endnu en portion frugtkugler. Denne gang chokolade og et shot espresso i. Jeg har pakket nogle af kuglerne ind, så de er lette at tage med på farten. 

2. forsøg med müslibarer. Andreas købte en lille kompakt m'usliar til mig i "Den Grønne Café" i Nordkraft. Den var rigtig lækker og jeg fik ham til at spørge efter opskriften. Tricket er at der skal næsten lige så meget honning i som der er tørret frugt, frø, hakket chokolade, nødder og havregryn. Den seje klistrede masse blev fordelt i en brødform og bagt med bagepapir over i 20 min. Herefter blev massen lagt i pres i køleskabet. Jeg lagde frugtstangen i fryseren inden dens skulle skæres ud. 


Indimellem er der nogle rester der trænger til at blive spist. Igår fik jeg brugt en stump agurk, en lille rød snackpeber, en tomat, spinatblade, et kogt æg, en stump ost, lidt pesto og nogle ristede pinjekerner i denne dejlige frokost salat. 

Jeg har sået en del karse de sidste par dage. Jeg nyder at følge med i hvor hurtigt de små frø får lavet spirer og vokser op, i et stykke vat. Det er da helt utroligt!

Det pipler op i det lille drivhus i vindueskarmen. 


Igår smurte jeg madpakker og tog med da Andreas og jeg tog ind til byen for at svømme. Nybagte surdejsboller smurt med grøn pesto, spinat blade og roastbeef - LÆKKER aftensmad oven på en hård svømmetur. 


Da jeg i mandags havde besøg af en god veninde, hyggede vi os med Fimo. Jeg fik lavet den lille påskehare og æg'et, som nu spreder lidt påskestemning i de nyplantede krydderurter. 


YES! i sidste uge fik jeg startet en ny surdej op. Det er de bedste boller man får lavet med lidt af den i. Skorpen er perfekt sprød og brødet inden i er sejt og luftigt. Jeg er stor tilhænger af surdej. 


Dette gamle maleri har Andreas og jeg sammen pimpet. Det hænger over sofaen og vi er efterhånen blevet ret glade for det begge to. Ting kan få en helt specielt betydning når man laver dem sammen med dem man holder af. Nybagte grove surdejsboller
Og så lige en gang knækbrød - så kan vi lidt igen :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Giv endelig en kommentar! :)